U kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića upriličen prijem za članove SKISO Sinovi Bosne Lukavac i reprezentativca BiH u sjedećoj odbojci Ermina Jusufovića povodom osvojene Zlatne lige nacija.

 

Zlatni momci, članovi Reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojili su Zlatnu ligu nacija na turniru koji je održan u nizozemskom Assenu na kojem su nastupile najbolje reprezentacije Evrope.

U šest mečeva zlatni momci su izborili šest pobjeda. U meču posljednjeg kola u nedjelju su savladali Hrvatsku sa 3:0. Podsjećamo, na putu do nove zlatne medalje, a prije trijumfa nad Hrvatskom, zlatni momci su pobijedili predstavnike Njemačke (3:1), Rusije (3:2), Nizozemske (3:0), Ukrajine (3:0) i Srbije (3:0).

Ovo takmičenje je bilo vrlo dobra prilika da se reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci uigra pred Paraolimpijske igre u Tokiju a iz tima ističu kako je cilj plasirati se u finale, te napasti zlato.

Reprezentaciju na ovom takmičenju su činili igrači: Sabahudin Delalić, Asim Medić, Adnan Manko, Dževad Hamzić, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Nizam Čančar, Mirzet Duran, Adnan Kešmer, Stevan Crnobrnja, Jasmin Brkić i lukavčanin Ermin Jusufović.

Komentari