U kabinetu Općinskog načelnika Edina Delića u utorak je upriličen prijem za sportiste KBS ORKKA Lukavac povodom Mensurove titule Univerzitetskog prvaka Evrope i odličnih rezultata KBS ORKKA Lukavac.

Mensur Đozić, član Kluba borilačkih sportova ORKKA Lukavac i student druge godine Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli osvojio je zlatnu medalju na Evropskom univerzitetskom prvenstvu u kategoriji do 75 kilograma.

Evropsko univerzitetsko prvenstvo u borilačkim sportovima održano je u Zagrebu u periodu od 30.07. do 04.08.2019. godine u organizaciji Evropske univerzitetske sportske asocijacije – EUSA i Svjetske karate Federacije – WKF a okupilo je 1300 takmičara, 404 univerziteta iz 36 evropskih država iz 4 borilačka sporta: karatea, taekwondoa, judoa i kick boxa.

Mensur je u finalnom meču, rezultatom 5:2 slavio protiv odličnog Makedonskog reprezentativca Petra Zaborskog, inače osvajača evropskih i svjetskih medalja! U eliminacijama, finale je izborio pobjedama nad predstavnicima Rusije 3:1, Italije 2:0, Francuske 2:0 i Kosova 3:1, u kategoriji koja je brojala 34 takmičara.

Ovom prilikom su Mensuru Đoziću i Hamzi Čajiću uručena simbolična novčana sredstva.

Dogovoreno je da se u Budžetu Općine Lukavac pokušaju obezbijediti određena sredstva koja će omogućiti da veći broj karatista ode na Svjetsko prvenstvo u Čileu na kojem će učešće uzeti Hamza Čajić a moguće i neki drugi, dok će se KBS ORKKA posvetiti da odradi kvalitetne pripreme za Svjetsko prvenstvo.

Komentari