U kabinetu općinskog načelnika, Edina Delića, jučer je upriličen prijem za lukavačkog sportistu i člana Kluba borilačkih sportova „Orkka“, Hamzu Čajića.

Povod je Hamzin odlazak na Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u periodu od 25. do 29. oktobra ove godine španjolskom gradu Santa Cruz na Tenerifima.

Čajić je ovom prilikom izrazio zahvalnost na prijemu, a kako je kazao pripreme za ovo prvenstvo počele su još u avgustu mjesecu, te se nada dobrim rezultatima.

-Iskoristio bih priliku da se zahvalim načelniku na ovom prijemu i na novčanoj pomoći. Pripreme su krenule polovinom avgusta, a trener nam je tempirao formu kako bismo bili spremni 26. oktobara, na dan kada se budem borio. Dobro se osjećam. Nadam se dobrim rezultatima i da neću iznevjeriti sve vas, kazao je ovaj mladi i perspektivni sportista. Načelnik Delić čestitao je Čajiću na dosadašnjim uspjesima, te zaželio mnogo sreće na predstojećem prvenstvu.

-To je dijete s naših ulica, dijete koje mi znamo od malena i koje je živjelo život jednog lukavačkog dječaka, a danas je došlo u poziciju da može biti potencijalni kandidat za učešće na olimpijskim igrama u Tokiju. Radi se o velikom uspjehu, jednom sjajnom mladiću kojeg susreću naša djeca i koji, na neki način, može biti motiv drugima kako se može napraviti i svjetski uspjeh iz našeg malog grada. Ovo što mi, kao lokalna zajednica podržimo ili na neki način damo doprinos, to je sve minorno, ali važno nam je da Hamza zna da smo uz njega i da najvijamo. Ovo što je dosada napravio je vrijedno pažnje, te njemu i njegovom treneru ovom prilikom čestitam, poručio je Delić.

Hamza Čajić, osvajač evropskih, balkanskih, svjetskih medalja, te brojnih domaćih i internacionalnih takmičenja, nastupit će 26. oktobra na ovom svjetskom prvenstvu u borbama u kategoriji +76 kg gdje se takmiči 48 nacionalnih prvaka.

Komentari