Kuglaški klub „Zrinski-Ljubače“ Bistarac Lukavac postao je ekipni prvak Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine i time ostvario veliki uspjeh kao i plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U odlučujućoj utakmici uvjerljivom pobjedom protiv KK Mostar iz Mostara 6:2 KK Zrinski Ljubače-Bistarac bilježi historijski trenutak povratkom u Premijer ligu BiH u kuglanju, dok općina Lukavac dobija jedinog bh. Premijerligaša koji će zasigurno sloviti za vrsnog domaćina.

Tim povodom, danas je u kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića upriličen prijem za delegaciju KK „Zrinski-Ljubače“ Bistarac.

Gospodin Zdenko Ilišić, blagajnik i član uprave kluba, ovom prilikom se zahvalio Općinskom načelniku i Općini Lukavac na podršci i pomoći klubu kada je to bilo najpotrebnije.

Ovom prilikom Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić pozvao je građane općine Lukavac da posjete lukavačku kuglanu i istakao da će se i u budućnosti nastaviti saradnja i unaprjeđivati odnosi između KK „Zrinski-Ljubače“ Bistarac Lukavac i Općine Lukavac.

Trener KK Zrinski Ljubače-Bistarac Nenad Ivanović po završetku utakmice nije krio zadovoljstvo uspjehom svojih momaka u viteškom nadmetanju protiv glavnog konkurenta za osvajanje prvog mjesta Prve lige FBiH u kuglanju KK Mostar iz Mostara.

„Naš klub ima dugogodišnju tradiciju, a jedno od najvećih uspjeha je šesto mjesto na Europskom prvenstvu u kuglanju. Ponosno ističem da su u sastavu naše ekipe zastupljene sve tri nacije bh. prostora, što nas posebno čini sretnima povratkom u Premijer ligu BiH u kuglanju, koju poklanjamo Lukavcu, on to uistinu i zaslužuje. Na našu dobru volju i dobru volju sponzora, posebno Općine Lukavac koja nam je izašla u susret dajući nam besplatno trenažni proces, zatim redovno prati sve naše obveze, zbog čega smo im neizmjerno zahvalni, a mi obećavamo da ćemo u buduće biti još jači i nećemo ih iznevjeriti, izjavio je Nenad Ivanović,
trener KK Zrinski Ljubače-Bistarac

Komentari