Danas je u kabinetu Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića upriličen prijem povodom obilježavanja Ramazanskog bajrama kojem su prisustvovali predstavnici vjerskog i političkog života općine Lukavac.

Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić iskoristio je ovu priliku da u svoje ime i u Općine Lukavac još jednom uputi iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama.

„Posljednjih nekoliko godina u Općini Lukavac uveli smo praksu da povodom velikih vjerskih blagdana napravimo skromni prijem, da se okupimo i da obilježimo ove naše velike praznike. U tom smislu, povodom Bajrama smo danas ovdje. Zahvaljujem se svima koji su došli i mislim da možemo poslati poruku našim građanima da želimo graditi društvo u kojem će vjerska sloboda biti jedna od najvažnijih ljudskih sloboda koja će se poštovati u društvu u kojem ćemo imati toleranciju prema različitim vidovima vjerskih sloboda i ispoljavanja vjere a
Lukavac se kroz vrijeme pokazao kao mjesto visokog nivoa tolerancije i to nam svima služi na čast. Naša želja je da unaprijeđujemo odnose između lokalne zajednice i vjerskih zajednica“, kazao je ovom prilikom Općinski načelnik dr.sc. Edin Delić.

Jedan od prisutnih imama, imam Tajib-ef. Karić rekao je: „Koristim priliku da se u svoje ime i u ime prisutnih kolega imama Medžlisa islamske zajednice Puračić koji su prisutni danas na ovom prijemu, zahvalim Općinskom načelniku na pozivu da danas budemo zajedno svi na okupu, da jedni drugima čestitamo Bajram, da poželimo svako dobro. Bajram šerif mubarek olsun!“

Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac, gospodin Mehmed Suljić obratio se prisutnima i u ime Općinskog vijeća Lukavac i u svoje lično ime uputio čestitke povodom Ramazanskog bajrama svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

Komentari