Fotografija: Žabić Arnes Photogrphy
Fotografija: Žabić Arnes Photogrphy

PuPi Bags je postala apsolutni hit za sve pripadnice ljepšeg pola koje vole moderne i unikatne stvari. Prostrani modeli upečatljivog dizajna, odišu bezvremenskom elegancijom i savršeno funkcioniraju u svim prigodama.

Odlučili smo saznati ko se krije iza ovog popularnog brenda. Samra Omerkić dolazi iz Poljica. a ova kreativna djevojka završila je Srednju Medicinsku školu, a nakon toga Farmaceutski fakultet u Tuzli. Izradom torbica krenula je sasvim spontano.

“Jednostavno niotkuda javila mi se želja da napravim baš torbicu za svoju dušu. Pokušala sam i nakon mukotrpnog rada uspjelo je”, kazala je Samra za Tuzlanski.bai dodala da je proces izrade dug i spor.

“Sam proces izrade je poprilično dug i spor, zavisno od modela potrebno je par sati, jer sve treba biti jako precizno, a ukoliko ima dosta detalja onda se vrijeme trajanja izrade produžava. Izrada obuhvata krojenje, šivenje, postavljanje detalja a onda i pakovanje torbice za put do svoje vlasnice. Međutim to nije sve potrebno je u toku dana odvojiti i par sati za odgovaranje na upite na stranici, zatim i fotografisati torbu što je meni i najteži dio ovog posla obzirom da mi većina žena kaže “puno je ljepša uživo”, a ja sam se svim silama potrudila da što bolje izgleda i na fotografiji”, kaže Samra.

Komentari