Foto: Lukavac-x

Kabinet općinskog načelnika donio je odluku da ove godine značajno smanji rashode za tradicionalni novogodišnji vatromet u Lukavcu.

Iako će biti poneka “raketa” i nešto malo pirotehnike većinu finansijskih resursa koja su se trošili ranijih godina za ove namjene preusmjerena su na one koji se najviše raduju tim praznicima.

Naime,  30. decembra u prostorijama Doma kulture održat će se prigodna pozorišna predstava za sve prvačiće sa područja općine Lukavac, a malim posjetiocima bit će podijeljeni poklon paketići. Istog dana paketići će biti uručeni djeci porodica koje primaju socijalnu pomoć i djeci u “Malom svijetu” – organizaciji koja se brine o djeci sa autizmom i koja je ponos Općine.

Djeca iz svih mjesnih zajednica bit će prevezena organizirano iznajmljenim autobusima na predstavu i biti vraćena po završetku.

Također, mole se roditelji koji eventualno budu u pratnji svoje djece da osiguraju prostor za mališane, jer očekujemo da dvorana Doma kulture bude ispunjena do posljednjeg mjesta.

Posljednjeg dana Nove godine 31. decembra na području grada kretat će se novogodišnja kočija uz kontakte sa građanima i u prvom redu sa djecom.

“Iako će ljubiteljima pirotehnike osiromašeni vatromet možda biti nedovoljan, nadamo se da će radost djece biti vrednija od nekoliko minuta “raketiranja” neba iznad grada.” napisano je na Facebook stranici općinskog načelnika.

Komentari