S ciljem riješavanja problema opterećenja saobraćaja na raskrsnici Petrak te sve većeg broja uličnih tezgi u Ul. Kulina bana, odlučeno je da Ulica Petrak i Prijeka ulica postanu jednosmjerne.

 

Od 20. maja ulice Petrak i Prijeka  postale su jednosmjerne ulice, a cilj je prije svega rasteretiti saobraćaj na ovoj dionici puta odnosno na raskrsnici kod Petraka, pojašnjeno je iz Općine Lukavac.

Prijeka ulica

Doći će do reorganizacije i dodatnog uređenja ulice Petrak jer Lukavac ima mogućnost da se redizajnira saobraćaj, a građanima omogući lagodija i sigurnija putna komunikacija, izjavio je za naš portal Edin Delić, načelnik Lukavca.

Ulica Petrak

Prema riječima načelnika Edina Delića, proteklih  dana razgovaralo se sa profesorima Saobraćajnog fakulteta u Sarajevu po pitanju novog projektnog zadatka odnosno izrade analize saobraćaja u gradu.

Pored pomenutog postoji mogućnost izrade novog regulacionog plana, dodatno smanjenje štetne emisije u zraku, a u nekom kratkom periodu moguća je potpuna percepcija grada u kojem će se moći vrlo kvalitetno živjeti.

 

Komentari