Ženska odbojkaška reprezentacija BiH je odlično otvorila kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2019 godine. U prvom susretu u Rumuniji smo slavili pobjedu od 3:2 u setovima nakon velikog preokreta i povratka u susret. U Kaknju je selekcija BiH više nego ubjedljivo savladala reprezentaciju Latvije.

 

Po setovima je bilo 25:8, 25:16 i 25:16. U narednom meču gostujemo Španiji 22. augusta, a četiri dana kasnije istu selekciju ćemo ugostiti u Lukavačkoj sportskoj dvorani . Susret je na zakazan za 20:30 sati. Tehnički organizator  ŽOK“Smeč“ uz pomoć općine Lukavac te centra za kulturu i drugih organizacija ulaže maksimum napora da ovaj istinski sportski spektakl protekne na najvišem nivou.

 

Očekuje se i dobra atmosfera i velika podrška odbojkašicama BiH. Ulaznice za ovu utakmicu u predprodaji se po cijeni od 5 KM mogu kupiti u centru za kulturu u Lukavcu, restoranu“ Azzuro“ u tržnom centru VF, caffe baru „Bumbar“ i na Kupikartu.ba

 

Preostala dva meča u kvalifikacijama protiv Latvije i Rumunije na rasporedu su tek u januaru 2019. godine.

 

Trenutno BiH je prva na tabeli grupe „F“ sa 5 bodova, Rumunija je druga sa 4, Španija ima 3 osvojena boda dok je Latvija bez bodova. Inače, prve dvije ekipe iz grupe će se plasirati na Evropsko prvenstvo.

Komentari