Lokalni tim Lukavac Asocijacije srednjoškolaca u BiH vas poziva da postanete dio projekta „Budi pozitivna promjena“ koji će se realizovati od 05.07. do 15. 09. 2020. godine.

 

“Budi pozitivna promjena” je projekat koji sadrži šest radionica i pet uličnih aktivnosti. Kroz sve aktivnosti projekta, LT Lukavac planira uključiti mlade iz Lukavca ali i iz drugih lokalnih zajednica. Mladi iz drugih gradova će radionicama moći pristupiti putem aplikacije Zoom.

Projekat sadrži različite ulične aktivnosti, a to su: Free Hugs day, Turnir u odbojci i fudbalu, Kino, Kolačijada kao i Čišćenje grada. Kroz radionice, učesnici će imati priliku saznati više o volontiranju i zašto je učešće u NVO važno.

Tema jedne od radionica će biti o ovisnostima koje mlade sve više pogađaju. Često se spominju prava i obaveze mladih, međutim, rijetko kada imamo priliku razgovarati o njima. Iz tog razloga će i ovo biti jedna od tema radionica. Učesnici će imati priliku učestvovati na radionici o nasilju i prevenciji istog. Razgovarat ćemo o Deklaraciji o pravima srednjoškolaca kao i o Zakonu o mladima.

Pozivamo sve mlade koji su zainteresovani da se prijave za učešće u projektu “Budi pozitivna promjena”.

Prijaviti se za učešće možete putem linka: https://forms.gle/3B3bsUod8kDQq6oj6

Za sve informacije možete kontaktirati Lokalni tim Lukavac ASuBiH putem e-mail-a ili Instagram profila: @asubih.lukavac ,a prijave traju do 03. 07. 2020. godine.

Komentari