Udruženje Eko-ronilačka grupa invalida Lukavac  tokom protekle sedmice je realizovalo projekat “Uklanjanje divljih deponija i izrada pristupnog puta na jezeru Šićki Brod”. 

Projekat je finansiralo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona. Nakon iskopa kanala pored puta i popravke putne komunikacije od regionalnog puta Tuzla – Orašje do jezera Šićki Brod, pristupilo se uklanjanju divljih deponija pored jezera.

Članovi udruženja su čistili obalu i dno jezera i time priveli kraju aktivnosti predviđene ovim projektom.

-U nekom od slijedećih projekata ćemo planirati nasipanje puta kamenom jer nismo imali dovoljno sredstava kako bi smo i to obuhvatili ovim projektom. Molimo sve koji dolaze na jezero da svoje smeće nose sa sobom, sramota je u kakvo smo stanje doveli jezero. Ronili smo na mnogim lokacijama širom Bosne i Hercegovine i ovo je jedno od najbistrijih jezera, poručio je Bilal Šarić, predsjednik Eko-ronilačke grupe invalida Lukavac i dodao:

-Zahvaljujemo se Ministarstvu prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona, što su prepoznali važnost ovog projekta i omogućili realizaciju istog.

Komentari