Federalni štab civilne zaštite danas je donio odluku da neće produžiti ograničenje kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina. Ta naredba će sutra (petak) prestati da važi. Od sutra za njih se život vraća u normalu.

 

Ista odluka od danas vrijedi i za stanovnike Republike Srpske. Također, od sutra će u FBiH biti dozvoljeno i sportistima da se vrate u trenažni proces izuzev bazena i kupališta. Kako piše Klix.ba. sportskim kolektivima će biti izdate posebne preporuke kojih će se morati pridržavati u narednom periodu kako se ne bi narušila epidemiološka slika.

Također u skladu sa povoljnom epidemiološkom situacijom se dozvoljava i rad teretana i rekreacijskih centara kao i rad muzejima, kinima, umjetničkim galerijama i bibliotekama. Sjednica Federalnog štaba civilne zaštite je u toku, pa se uskoro očekuju i ostale odluke koje će biti donesene.

Federalni štab CZ danas je donio odluku da se u zatvorenom prostoru, u objektima kojima je dozvoljen rad, mora osigurati prostor od 10 kvadratnih metara za svaku osobu koja se unutra nalazi, a broj osoba nije ograničen.

 

Komentari