Učenici u Imelu - Foto: Lukavacki.ba
Učenici u Imelu - Foto: Lukavacki.ba

U okviru obilježavanja “Globalne sedmice poduzetništva”, Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskoh kantona, organiziralo je posjetu preduzeću “Imel” Lukavac. U posjeti su, pored predstavnika Ministarstva, učestvovali i učenici JU “Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac”.

– Riječ je o promotivnoj kampanji koja ima za cilj podizanje poduzetničkog duha kod mladih ljudi. Mi, na neki način, želimo da damo svoj doprinos poboljšanju obrazovanja koje bi bilo približeno potrebama tržišta rada, kazala je Nisveta Osmić, pomoćnica ministra za poduzetništvo i obrt u Vladi TK.

Učenici su kroz razgovor i predavanje sa direktorom “Imela”, Izudinom Čelikovićem i ostalnim uposlenicima dobili konkretne i korisne sugestije, te poslovne prijedloge za njihovu dalju karijeru i pokretanje sopstvenog biznisa.

-Nama je veoma drago što smo prepoznati od strane resornog Ministarstva kao uspješno preduzeće koje daje veliki doprinost kantonu, ali i općini Lukavac. Posebno nam je drago što smo našim školarcima uspjeli da damo neke korisne savjete, te da ih upoznamo sa našim radom. Nadam se da su učenici shvatili da u “Imelu” mogu naći pravoga prijatelja, ali i svog poslovnog partnera, jer ih mi ovom prilikom pozivamo na saradnju. Mladi ljudi koji žele da rade i da se usavršavaju su uvijek dobrodošli, istakla je Amra Brkić, voditeljica marketinga u “Imelu”.

-Direktor firme je održao jako dobar motivacijski govor, a ovom prilikom, dobili smo i odgovore na sva pitanja koja su nas zanimala. Ovo je svakako dobro skustvo za nas učenike i smatram da je sastanak bio veoma uspješan, kazao je Alen Kuduzović, učenik trećeg razreda JU “Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac”.

Inače, Globalna sedmica poduzetništva obilježava se u oko 160 zemalja svijeta, a  29. novembra, u okviru ovog projekta,  u Lukavcu će se održati i školski čas pod nazivom „Zašto postati poduzetnik“ za učenike srednjih škola.

Komentari