Kupovina i utovar peći - Foto: Akcija Online Screenshot
Kupovina i utovar peći - Foto: Akcija Online Screenshot

OŠ u Kruševici kupovinom i instaliranjem peći za zagrijavanje prostorija tokom zimskog rasputa riješila je jedan od gorućih problema, tako da će učenici ove škole nastavu u drugom polugodištu pratiti u toplim učionicama. 

Zahvaljujući Zaimu Ahmiću iz Austrije i ženama džemata Ostfold iz Norveške kao i brojnim donatorima iz Kruševice i okoline kupljena je i instalirana peć koja će od sada zagrijavati nedavno postavljene radijatore u prostorijama škole.

Jedan od najzaslužnijih za realizaciju samog projekta i postavljanje radijatora u prostorijama i učionicama škole jeste Hasan Ibrakić, predsjednik Vijeća MZ Kruševica.

-Intenzivno smo radili nekoliko dana. Imali smo kraću pauzu jer nismo sakupili sav potreban novac i radijatore, ali nakon što smo sakupili novac i materijal, ja i moj kolega Džavad Sakić, zajedničkim snagama postavili smo 12 radijatora i instalirali cijevi što je prema stručnim procjenama sasvim dovoljno. Građanstvo i mještani MZ Kruševica pokazali su jedan veliki stepen razumijevanja i zajedno sa njima i donatorima zajedničkim snagama sa mnogo odricanja završili smo ovaj projekat koji će omogućiti tople učionice za naše učenike. – kazao je Hasan Ibrakić, predsjednik Vijeća MZ Kruševica.

Kupovina i utovar peći - Foto: Akcija Online Screenshot
Kupovina i utovar peći – Foto: Akcija Online Screenshot

Peć je kupljena u Gnojnici u firmi Eko Solar koja je sudjelovala u pisanju projekta, i na ukupnu cijenu peći koja košta 1599,00 KM omogućen je popust od 10 posto iz humanitarnih razloga.

-Bili smo u takvoj situaciji da škola koja radi duže vrijeme nema grianja, tako da smo se organizovali i pomogli koliko-toliko i nadam se da će sada djeca vršiti nastavu u normlanim uslovim i da će učitelji i učiteljice imati mnogo bolje uslove za rad tokom zimskih hladnih dana. – rekao je Zaim Ahmić iz Austrije koji je za ovaj projekat donirao 500 eura.

Pored gospodina Ahmića, veliki doprinos realiziji ovog projekta doprinijele su žene džemata Ostfold iz Norveške koje su donirale 250 eura te ostali mnogobrojni donatori i mještani Kruševice.

Komentari