Općinski načelnik Dr. Edin Delić sa saradnicima i Predsjedavajućim Općinskog vijeća Lukavac gosp. Suadom Salibašićem obišao novouređeno izletište Tirinovac na kojem su u završnoj fazi radovi na sanaciji i uređenju rekreativno-biciklističke staze.

 

Kako je istakla direktorica Turističke zajednice općine Lukavac Amra Kišić, ovo je prvi projekat u realizaciji Turističke zajednice općine Lukavac. Turistička zajednica TK je putem Javnog poziva finansirala ovaj projekat, dok je Turistička zajednica općine Lukavac sufinansirala nedostajuća sredstva za realizaciju kompletnog projekta.

Ovom prilikom se direktorica Turističke zajednice općine Lukavac zahvalila Turističkoj zajednici TK na izdvojenim značajnim sredstvima. Realizacija projekta je počela početkom 2021. godine i radovi su trenutno u završnoj fazi. Druga faza projekta bit će markacija staze koju će raditi Bike tour sa završnom manifestacijom.

Ovo je prvo izletište ovakvog tipa na području općine Lukavac jer se nalazi na tački gdje se spaja 5 mjesnih zajednica – Modrac, Prokosovići, Bikodže, Tabaci i Puračić.

U okviru realizacije ovog projekta, uređena je rekreativno-biciklistička staza kao i dva vidikovca na kojima su postavljene klupe i stolovi. Sa jednog vidikovca pruža se prelijep pogled na jezero Modrac a sa drugog na grad Lukavac.

Komentari