Učenici i nastavnici osnovne škole “Lukavac Mjesto” iz Lukavca iskoristili su prve dane proljeća za čišćenje i uređenje školskog dvorišta. Riječ je o projektu pod nazivom „Priroda se budi, probudi se i ti“, a koji škola realizuje u saradnji sa NVO „World Vision“.

Razvojni tim naše škole je pozvao sve učenike, roditelje i nastavnike da se uključe u realizaciju ovog projekta. Planirali smo okopavanje cvijetnjaka i sadnju cvijeća, farbanje žardinijera i ograde, kao i oslikavanje zida koji nas dijeli od Doma kulture i koji je bio ispisan i ružan.Također ćemo napraviti i kante za smeće od guma, te mali cvijetnjak, kazala je učenica Dženeta Delić.

U okviru projekta održane su i radionice, obilježen je i Svjetski dan voda, dok su učenici područne škole u Huskićima zasadili nove sadnice.

Akcije čišćenja i uređenja školskog dvorišta trajale su od ponedjeljka pa sve do petka, a učešće su uzeli učenici svih razreda osnovne škole “Lukavac Mjesto”, čime su ujedno ukazali i na značaj očuvanja životne okoline.

Komentari