Iz JP Rad Lukavac kao glavni razlog zašto građani Lukavca u ovim hladnim oktobarskim danima nemaju grijanje u svojim domaćinstvima navode ogroman dug korisnika grijanja prema JP Rad Lukavac što se direktno reflektuje na dug ovog preduzeća prema TE Tuzla.

Prema saznanjima Radio-televizije Lukavac u toku su svakodnevni pregovori na relaciji općina Lukavac i Termoelektrana kako bi se postigao dogovor, a građani dobili toplotnu energiju.

Mi imamo velika dugovanja prema TE Tuzla i oni su kategorični, oni žele da mi što veći dio dugovanaja platimo, tako da bi oni nama pustili toplotnu energiju. Mi činimo sve napore da sa TE Tuzla i općinom Lukavac završimo poslove i da sezona počne onako kako je i dosad počinjala, rekao je direktor JP Rad Nehrudin Osmić

Direktor JP Rad Lukavac ističe da redovno izmirivanje obaveza  grejnu sezona u Lukavacu nikada ne bi dovodilo u znak pitanja te je istakao da u ukoliko grejna sezona ne krene na vrijeme upitna će biti nastava u školama, rad obdaništa i drugih ustanova.

Osmić ističe da će za sve to bit krive neplatiše, a mnogi od njih su građani sa najvećim primanjima i najvišim standardom života u Lukavcu.

Komentari