Jučer (03.11.2016. godine) oko 7 sati, na regionalnom putu Lukavac – Banovići, u mjestu Bikodže dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali M.F. (1979.) nastanjen na području općine Lukavac koji je upravljao autobusom “Graf štift” i Z.Č. (1972.)  iz Lukavca koji je upravljao vozilom “Golf A2”.

U  saobraćajnoj nezgodi osam maloljetnih putnika u autobusu je zadobilo povrede o čijem stepenu se ljekari u Službi hitne pomoći Doma zdravlja Lukavac nisu izjasnili i isti su pušteni na kućno liječenje, dok je jedan malodobni putnik zadobio lakše tjelesne povrede konstatovane od strane dežurnih ljekara u Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla, nakon čega je isti pušten na kućno liječenje.

Vozač putničkog motornog vozila „Golf“ je zadobio teške tjelesne povrede, konstatovane od strane dežurnih ljekara u UKC-u Tuzla, nakon čega je  pušten na kućno liječenje.

O događaju je obaviješten dežurni tužilac, a potrebne mjere i radnje na dokumentovanju nesreće preduzimaju službenici OKP PU Lukavac.

Komentari