KUD Puračić,  u svojoj misiji očuvanja tradicije i običaja, u utorak je organizovao još jednu nesvakidašnju aktivnost, naime pripređeno je sijelo u domu kulture uz pripremu skoro zaboravljenog slatkog jela – ćetenije.

Kada se nešto hoće i voli onda ništa nije teško, okupili su se mladi i stari da se prisjete kako se nekada pripremala ćetenija. Formirali su i ekipe i krenuli u pripremu. Za ugođaj u sali doma kulture pobrinula se muzička sekcija KUD-a koja je sve to začinila sa lijepim muzičkim numerama, a njima su se pridružili  Ago i Edo sa sazom i lijepim sevdalinkama.

Za lijepo sijelo i ugodno druženje potrebno je  malo, u utorak su zajedno mladi i oni malo stariji zajedno uživali u pripravljanju naše stare, skoro zaboravljene, delicije – ćetenije. Skoro svima, osim par izuzetaka, je ovo bilo prvo spravljanje ove lijepe slastice, ali su na kraju uspjeli u namjeri da se okupe, druže, naprave, zaslade i uz sve to zapjevaju i zaigraju, pa šta treba ljepše.

Novi snijeg u utorak ujutro ih je obradovao i pomogao da se ovaj specijalitet lakše hladi i pripremi, a kako kažu hrabre, a treba dodati  i vrijedne, i sreća prati.

Uz članove KUD-a brojni su bili posjetioci iz Puračića, Devetaka, Tabaka, Modaca,Lukavca pa čak i Lipnice, koji su željeli da prisustvuju ovom lijepom i interesantnom događaju.

Komentari