Vijeće Mjesne zajednice Prokosovići upriličilo je svečani prijem za mladog košarkaša Nedžada Muratovića čije se ime ove godine našlo na spisku selektora bh. reprezentacije, Duška Vujoševića, a u okviru predkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

Kako je istaknuto tokom prijema, 21-godišnji Nedžad, reprezetativac i član OKK “Sloboda”, Tuzla, je ponos svog rodnog mjesta, Prokosovića, općine Lukavac i BiH. Obraćajući se prisutnima, Nedim Omerdić, predsjednik Vijeća MZ Prokosovići, kazao je kako je upravo ovo mjesto oduvijek bila kolijevka kvalitetnih sportskih radnika i klubova.

-Posljednjih nekoliko mjeseci desilo se nešto što nam je svima trebalo, da jedno naše dijete koje je treniralo na mjesnom poligonu, a ne nekim savremenim dvoranama, obuče dres reprezentacije i predstavlja BiH u svijetu. Vodeći se time, Vijeće mjesne zajednice je došlo na ideju da organizujemo jedan prijem i odamo čast, prije svega Nedžadovim roditeljima, a samim tim i Nedžadu. Na ovaj način željeli smo i da se zahvalimo selektoru Dušku Vujoševiću, te da mu iz ovog malog mjesta zažalimo brz oporavak, kazao je Omerdić.

San svakog sportiste jeste da zaigra u dresu svoje domovine, kazao je Muratović, te dodao kako je time ostvarena i njegova najveća želja. U toku su i već zapčete pripreme u OKK “Sloboda”, Tuzla.

-San svakog sportiste jesete da obuče dres svoje domovine i ja tu neću stati, ali vidjet ćemo gdje će me dalje život i karijera odvesti. Poslije reprezentacije priključio sam se ekipi “Slobode”. Treniramo u “Mejdanu”, a pripreme su već počele i poprilično smo spremni. Očekuje nas težak i naporan rad, teška sezona jer se borimo za drugu ABA ligu kao i Bosansku ligu. Što se tiče prijema, ostao sam zatečen i zaista sam zahvalan ovim ljudima koji su sve to organizirali, poručio je Muratović.

U znak zahvalnosti ovom mladom reprezentativcu uručen je i skroman poklon uz najbolje želje u nastavku sportske karijere.

Komentari