Jučer su na području grada Gračanica, policijski službenici Uprave policije MUP TK/Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a obavljajući redovne poslove i zadatke, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Gračanici, izvršili pretres putničkog motornog vozila, kao i osobe A.G., rođen 1984.godine nastanjen na području grada Gračanica koji je upravljao navedenim vozilom.

 

Prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto ukupno jedanaest (11) pakovanja sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu te mobilni telefon. A.G. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, te će protiv istog nakon kompletiranja predmeta i završenog vještačenja oduzete materije biti podnesen adekvatan Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu TK-a.

Takođe, istog dana službenici navedenog Odsjeka su postupajući po naredbi Općinskog suda u Lukavcu izvršili pretres kuće i vozila koje koristi A.R., rođen 1982. godine nastanjen u Lukavcu, kojom prilikom je pronađeno i privremeno oduzeto jedno pvc. pakovanje sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a nad A.R. je zavedena kriminalistička obrada.

Komentari