Utorak uvečer, u sali Agamont u Poljicu Gornjem održana je javna tiribina “Šta i kako dalje u BiH, Lukavcu i Poljicu?”, a mnogobrojnim građanima i simpatizerima SDP BiH obratili su se Enver Bijedić, predsjednik KO SDP Tuzla BiH i Edin Delić, predsjednik OO SDP Lukavac.

Tribinu je otvorio Sulejman Brkić, domaćin tribine koji je pozdravio goste i govorio o uređenju velike sale Doma kulture u Poljicu.  nakon čega je riječ prepustio Edinu Deliću, predsjedniku OO SDP Lukavac koji je poželio dobrodošlicu svima koji prepoznaju njegov rad i rad ljevice.

-Poljice je važna tačka ne samo zato što je velika mjesna zajednica i što broji mnogo ljudi, već je Poljice paradigma ovog i prošlog sistema i načina na koji se ovaj i prošli sistem ophodio prema ljudima koji su najviše sebe i svog dali u razvoj ovog i onog društvo. Poljice je na neki način bilo zapostavljeno, i smatram da je, Poljice, ukratko rečeno, pretprjelo posljedice svega dosada, kazao je Delić  okupljenim u sali Agamont.

Nakon Delića, pristunim se obratio predsjenik KO SDP Tuzla BiH, Enver Bijedić koji je u svom obraćanju  prokomentarisao rekordan broj pristupanja novih članova SDP-u.

Kako je saopšteno na sinoćnoj tribini, pristupnicu Socijaldemokratskoj partiji BiH u Poljicu potpisalo je 200 novih članova, čime je ova sredina još jednom pokazala veliku i podršku SDP BiH.

Velika zasluga na tome da je za jedan potpisamo 200 novih pristupnica SDP-u, što je i svojevrstan rekord kako je istakao predsjednik KO SDP TK, pripada upravo Sulejmanu Brkiću.

-Vrijeme je da srušimo ovu nesposobnu vlast i da na sljedećim opštim izborima pobijedimo i formiramo vlast, koja će biti u službi naroda. Vlast koja će pomoći socijalno ugroženim grupama, kao što su penzioneri, rudari, nezaposleni i mladi školovani ljudi koji masovno napuštaju BiH, kazao je Bijedić na kraju obraćanja.

Podrška je iskazana i načelniku Lukavca Edinu Deliću koji je tokom tribine naveo da je često pominjanje „opoziva“ načelnika dalo novu dimenziju Općini Lukavac.

Pristupnice Socijaldemokratskoj partijiuručili su predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla Enver Bijedić, načelnik Općine Lukavac Edin Delić i vijećnik u aktuelnom sazivu OV Lukavac, Sulejman Brkić. Nakon tribine, upriličen je obilazak renovirane velike sale u Domu kulture u Poljicu.

 

Komentari