U organizaciji Udruženja Mladih “Poljice” jučer je na obali jezera Modrac održan drugi po redu humanitarni turnir u odbojci na pijesku, a u svrhu prikupljanja sredstava za potrebe liječenja jedanaestogodišnjeg dječaka Mehmeda Šabića iz Gračanice i jedanaestogodišnje Zare Sivčević iz Tuzle.

-Ovo je drugi turnir humanitarnog karaktera koje naše udruženje organizuje na sportskom terenu “Bukvik” u Poljicu, a cilj nam je, pored toga što želimo pomoći drugima, druženje i promocija sporta u našoj lokalnoj zajednici, kazao je Adin Hadžić, organizator turnira.

Učešće je uzelo ukupno osam ekipa iz Lukavca i okolnih mjesta, a igralo se u dvije grupe sistemom razigravanja. Prvo mjesto pripalo je ekipi domaćina, UM “Poljice”, dok je drugoplasirana bila ekipa “Cappy 0,33”. Treće mjesto zauzela je ekipa “7-days”. Učešćem ekipa, donacijama gostiju i mještana, ovom prilikom sakupljena su novčana sredstva u iznosu od 641 KM.

Organizatori najavljuju nastavak sličnih aktivnosti i u narednom periodu, te se nadaju da će ova skromna donacija pomoći njihovim malim prijateljima u rješavanju životnih prepreka.

Komentari