Večeras je u Sportskoj dvorani u Lukavcu odigran prijateljski susret između MNK Lukavac i tuzlanskog premijerligaša ekipe FC “Salines Tuzla City”.

Na kraju sasvim zasluženo pobjedu je odnio premijerligaš iz Tuzle, a krajnji rezultat bio je 4:7.

U veoma zanimljivom susretu koji se igrao 2×30 min, lukavački futsaleri sjajno su otvorili susret, te dobrom igrom poveli sa 3:0, a strijelci su bili: Saburović, Hasanović i Vejzović.

Do kraja poluvremena futsaleri Lukavca veoma dobro su parirali favorizanim gostima, koji tek u posljednjim sekundama prvog poluvremena uspjevaju smanjiti rezultat na 3:1, a strijelac je bio Džombić.

Ipak u drugom poluvremenu gosti pokazuju zašto su trenutni lider na premijerligaškoj tablici.

U veoma kratkom vremenskom periodu gosti iz Tuzle okreću utakmkicu u svoju korist i postižu šest golova za petnaest minuta. Strijelci redom su bili: Arnautović, Šešelj, Kakhaber, Isanović, Marinković i Džombić po drugi put na susretu.

Deset minuta o kraja susreta bilo je 3:7. Igrači MNK Lukavac pred sam kraj susreta postižu još jedan pogodak za konačnih, MNK Lukavac – FC Salines Tuzla City 4:7.

Ova utakmica poslužila je domaćinu kao uvertira pred nedjeljno gostovanje u 9. kolu 1. Futsal lige FBiH kod ekipe MNK Banovića.

Nakon susreta upriličena je i zajednička večera, te druženje sa svim akterima utakmice.

Komentari