U Lukavcu se realizuje nekoliko infrasrtrukturnih projekata, poptu, uređenja i regulacije korita rijeka jala i Turija, a u završnici su pripreme za uređenje Spreče. Uz to vrši se zamjena rasvjete, uređuje se gradsko šetalište.

 

Centar Lukavca je postao pravo gradilište, među značajnijim projektima čija realizacija je u toku je rješenje problema odvodnje oborinskih voda i kanalizacije.

Kako aktuelni načelnik općine Lukavac poručuje: “Projekat rješavanja problema odvodnje oborinskih voda i kanalizacije je već pola urađen, radi se o projektu koji je vrijedan više miliona. Pored ovog projekta imamo i nekoliko drugih projekata koje smo završili ili koje privodimo kraju, kao što je uređenje korita rijeke Jale kao i korito rijeke Turije” poručio je Edin Delić.

Edin Delić dodao je: “U završnoj fazi su i pripreme za završno uređenje korita rijeke Spreče.”

Nakon što bude završeno uređenje korita velikih vodotoka, pristupiti će se uređenju malih vodotoka koji usljed obilnih padavina plave okolno zemljište i objekte.

“U gradu će te takođe primjetiti da uređujemo šetalište, mijenjamo rasvjetu. Završavamo regulacioni koji je osnovan da bi krenuli u rekonstrukciju saobraćaja.”

“Najznačajniji projekat kojem se treba pristupiti jeste rješavanja sistema snabdijevanja pitkom vodom grada Lukavca.”

Komentari