U hotelu “Lukavac” održana je promocija knjige “Zašto ne volim juli, moja Čupavice“, autorice Indire Ćosić-Smajlović iz Srebrenika.

Pored autorice, o ovoj knjizi su govorile Azra Glumčević iz Srebrenika i Selma Osmanović iz Lukavca. Inače, riječ je o knjizi koja je pisana po istinitim događajima, a u kojoj autorica iznosi svoju životnoj priču.

-Dosada je bilo pet promocija i ovo je šesta. Moja prva promocija je bila u Srebreniku gdje živim s tim da je Čupavica iz Srebrenika i sami Srebreničani su plaćali za njeno liječenje. Nisu znali da ću izdati knjigu i bili su iznenađeni, jer moja knjiga počinje sa statusima na socijalnoj mreži. Knjiga je veoma potresna, ali nosi sa sobom jednu pouku, kazala je Indira.

Na potresan način opisuje tragičnu sudbinu svoje kćerke Jasmine koja je s nepunih 15 godina preminula od posljedica karcinoma kostiju.

U knjizi ispoljava snažne emocije, pokušavajući da objasni kroz šta je sve prošla u toku višegodišnje borbe za zdravlje svoje kćerke jedinice, pri čemu istovremeno objašnjava i šta proživljavaju sve majke koje se suočavaju sa sličnim problemom.

Kako je ovom prilikom istakla i sama autorica, sav prihod od prodaje knjige “Zašto ne volim juli, moja Čupavice”, ide u svrhu osnivanja fondacije koja će imati za cilj da pomaže u liječenju djece oboljele od raka i leukemije.

Ne želim da se od knjige bogatim. Želim da osnujem fondaciju u općini Srebrenik. Od te fondacije želim samo da da nosi ime moje kćerke i ništa više, dodaje autorica.

Prisutni su imali priliku poslušati dirljivu priču jedne hrabre žene koja je smogla snage da, nakon prerane smrti kćerke, svoje emocije i životnu priču prenese na papir.

Komentari