Jučer je oko 13 sati u prostorijama Udruženja Osoba sa invaliditetom u Lukavcu pretučen predsjednik Udruženja Selmir Bajrić od strane bivšeg predsjednika.

Povodom nemilih scena koje su se dešavale jučer i o njihovom razlogu Udruženje Osoba sa invaliditetom jučer je održalo konferenciju za medije i obratilo se javnosti sa saopštenjem koje prenosimo u nastavku:

“Dana, 03. marta 2017 oko 13 sati u prostorijama Udruženja osoba sa invaliditetom pretučen je predsjednik udruženja Selmir Bajrić od strane Ramiza Hamzića, smjenjenog predsjednika Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Lukavac. Isti je nanio lakše tjelesne povrede Selmiru Bajriću, pocjepao mu odjeću i razbio mobilni telefon i nanio materijalnu štetu udruženju bacajući i razbijajući inventar. Selmir Bajrić je 60 posto invalid. Ove sve navode može potvrditi svjedok koji je dao izjavu u PU Lukavac.

Do nemilih događaja je došlo nakon održavanja Redovne Izborne Skupštine Saveza za sport i rekreaciju i invalida opštine Lukavac održane 25.12.2016 godine. Istu je zakazao bivši predsjednik Saveza Ramiz Hamzić, a nakon što nije ponovo izabran za predsjednika osporio je odluke Skupštine proglašavajući je nevažećom. Nakon dogovora svih članica Saveza zakazana je nova Skupština za 26.01.2017. godine. Ponovo nije izabran za predsjednika i od tada su počele prijetnje novoizabranim predstavnicima Saveza, a posebno novoizabranon predsjedniku skupštine (kojeg je sam predložio) i isto je prijavljeno PU Lukavac. Nakon napora novoizabranog rukovodsta Saveza i opštinski službi da se izvrši primopredaja dokumentacije i pečata Saveza isto do danas nije učinjeno. Budžetom opštine Lukavac predviđena su sredstva za rad Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Lukavac u iznosu od 34.000 KM, plus vandredni projekti.

Novoizabrana tijela su odmah obavjestila načelnika opštine  Edina Delića, Službu za opću upravu, privredu i društvene dijelatnosti o održanoj Skupštini. Općinski načelnik je blokirao sredstva predviđena za rad Saveza dok se situacija sporazumno ne rješi oko primopredaje pečata i dokumentacije Saveza za sport i rekreaciju invalida opštine Lukavac. Nažalost sa bivšim predsjednikom Saveza nismo našli kompromis i situacija je eskalirala napadom na novoizabranog predsjednika Skupštine.

Hitno zahtjevamo od opštinskih struktura da se uključe u rješavanje novonastale situacije koja je izmakla kontroli i isti priznaju legalnost održane Skupštine kako bi se napokon izvršila preregistracija Saveza i izbjegle ovakve situacije u budućnosti.”

Kao i svaki dan i danas sam došao na svoje radno mjesto. Sve do 13:00 sati bilo je sve kao i uobičajeno, a onda je na vrata uletio Ramiz Hamzić. Psovajući i prijeteći mi da će me ubiti na smrt, odmah je krenuo na mene i počeo me udarati rukama i punom šakom i bokserima u predjelu glave. Od siline udarca pao sam sa stolice. Pocjepao mi je majicu, razbio mobitel i nastavio me dalje udarati i lupati po prostoriji. Pobjegao sam nekako do vrata, ali me on i dalje udarao. Srećom u tom momentu dolazi sekretar Fudbalskog saveza Nedim Morankić nakon čega je Hamzić otišao, kazao je tokom konferencije za medije Selmir Bajrić.

 

Komentari