Povodom dvije godine postojanja i rada Škole sporta Bambi Lukavac, u SD Lukavac održane su 1. dječije sportske igre “Bambi 2019”, a na kojima je nastupilo preko 100 mališana uzrasta od četiri do devet godina.

Radi se o prvim igrama ovakvog tipa za najmlađe koje su organizovane u Lukavcu. Pored domaćina na takmičenju su učestvovale još dvije škole, a to su Škola sporta Delfin iz Tuzle i Škola sporta Talent iz Brčkog.

Takmičenje se održalo u dvije starosne kategorije i to 2013. godište i mlađi, te djeca rođena 2012 i stariji. Mlađa grupa takmičara učestvovala je u tri različite discipline dok su stariji takmičari nastupili u četiri discipline.

Takmičenje je proteklo u odličnoj atmosferi, a smijeha i zabave nije nedostajalo kao ni podrške sa tribina.

Po završetku takmičenja dodjeljene su medalje svim učesnicima takmičenja.

-Ovo je bilo prvo ovakvo takmičenje organizovano u Lukavcu i cilj jeste da ovakvih takmičenja druženje i socijalizacija najmlađe populacije kroz sportske aktivnosti. Nadamo se da će ovo takmičenje već od naredne godine postati i tradicionalno te još organizovanije i masovnije, kazao je Damir Haračić iz Škole sporta Bambi te dodao:

-Hvala svim učesnicima što su se odazvali pozivu uz poruku da se vidimo i naredne godine na istom mjestu u još većem broju.

Komentari