U petak 05.11.2021.godine, sa početkom u 18:00h u velikoj sali Centra za kulturu Lukavac, održana je tribina pod nazivom “Aktuelna politička situacija”  a u organizaciji Opštinske organizacije Pokreta demokratske akcije Lukavac.

 

Tribina je izazvala pažnju velikog broja građana sa cijele Općine Lukavac, a uz maksimalno pridržavanje epidemioloških mjera, prisutni građani imali su priliku čuti obraćanje: predsjednika PDA BiH dr. Mirsada Kukića, predsjednika KO PDA TK-a Senada Alića, Generalnog sekretara stranke Samira Imamovića, predsjednika OO PDA Lukavac Suada Salibašića, te obraćanje predsjednice Asocijacije žena OO PDA Lukavac dr. Emine Karahasanović i predsjednika Asocijacije mladih OO PDA Lukavac Nermina Nuhića.

Ovom dogođaju prisustvovalo je oko 350 građana koji su imali mogućnost neposredno postaviti pitanja govornicima tribine, što su svakako i iskoristili.

-Zahvaljujemo se svim građanima koji su sinoć došli u veliku salu Centra za kulturu Lukavac i na dostojanstven način pratili tribinu i uzeli učešće u postavljanju pitanja našim gostima.

Također se zahvaljujemo svim našim članovima iz Odbora za organizaciju tribine na vrhunskoj organizaciji i pripremi protokola, te uređenju sale i bine, čime je stvoren sjajan ambijent i javnosti poslana prelijepa slika, poručio je Suad Salibašić, predsjednik OO PDABiH Lukavac.

-Jaka lokalna zajednica, jaka država Bosna i Hercegovina, programski je cilj stranke koji se, između ostalog i ovaj puta mogao čuti u porukama govornika na tribini, a koji je posebno prihvaćen od građana. Cilj je bio da prisutne građane naše Opštine, upoznamo sa trenutnom političkom situacijom od lokalnog do državnog nivoa i to od ljudi koji direktno utiču u kreiranju mnogih procesa i Odluka, poručili su iz PDA Lukavac.

Događaju su prisustvovali i predstavnici drugih stranaka  koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj.

Sponzorisan sadržaj

Komentari