U organizaciji Foruma za zaštitu okoliša Općine Lukavac  u ponedjeljak je u Lukavcu održana protestna šetnja koja za cilj ima da ukaže na probleme prekomjernog zagađenja u Lukavcu.

Kako bi se ukazalo svim zagađivačima da nekontrolisano i prekomjerno zagađuju, Forum za zaštitu okoliša Lukavac organizovao je protestnu šetnju gradom na koju se odazvalo više od 100 građana.

-Današnja protestna šetnja u organizaciji Foruma za zaštitu okoliša je jedna od aktivnosti ovog foruma koja će od danas pa ubuduće trajati neprekidno. Problematika zagađenja okoliša, tačnije borba protiv ove problematike biće neprekidna borba članova Foruma za zaštitu okoliša Lukavac. Danas se okupilo nekoliko stotina naših građana, a nadamo se da će u narednom periodu taj broj sve više rasti. Ono što je posebno bitno, jeste da ova aktivnost upozorava građane da pokažu svakodnevnu budnost, a da operatierima ukazuje na njihov eventualni nemar te da se drže okolinskih dozvola koje su prihvatili. To se posebno odnosi na GIKIL, da oni što prije dođu, tj. da obezbjede način funkcionisanja firme u skladu sa okolinskom dozvolom koju još nisu dobili, kazao je prof. dr. Edhem Muftić, član Foruma za zaštitu okoliša Lukavac.

Naglašavamo da će Forum za zaštitu okoliša Lukavac protestne šetnje gradom organizovati svakog prvoga ponedjeljka u mjesecu, a naredna je zakazana za 4. mart 2019. godine.

Komentari