U Domu kulture u Lukavcu održana je promocija knjige bh. novinara Fikreta Hodžića u organizaciji udruženja “Prosvjetitelj” i MIZ Puračić…

Riječ je autobiografskoj knjizi “I ja sam iz Srebrenice” u kojoj Fikret opisuje golgotu Srebrenice i bol koju je preživio, te svoje odrastanje bez oca čije posmrtne ostatke još uvijek nije pronašao.

Kako je i sam kazao njegova knjiga je i njegova osveta, a na autorovo emotivno izlaganje, lukavačka publika nije ostala ravnodušna.

Moja knjiga je poruka i drugim mladim ljudima da se, na jedan potpuno drugačiji medijski način, pokušaju revanširati onima koji su njima učinili zlo. Smatram da je naš uspjeh i obrazovanje jedini ispravan način da se izborimo za ostvarenje svojih planova-poručuje Hodžić.

Prema riječima promotora knjige i predsjednika udruženja “Prosvjetitelj”, Srebrenica, Nezrudina Hajdarevića, knjiga je u 2013. i 2014. godini bila jedna od najčitanijih na ovim prostorima.

Cilj je, pored promocije, da se da do znanja da agresor, koji je počinio genocid u Srebrenici,nije zatro sve Bošnjake. Ostala su djeca šehida koja i dalje pišu o svojim životima i onome što se desilo, te na taj način daju svoj doprinos u različitim segmentima društva-istakao je Hajdarević.

O knjizi su još govorili i promotor Fahrudin Sinanović, te glavni imam IZ Puračić, Zijad-ef. Vehabović.  Kako su kazali, Fikret je danas uspješan mladić iz Srebrenice koji je ostvario svoj životni san.

Ed.M.

Komentari