U organizaciji modne agencije Fashion Company u Lukavcu je održan prvi izbor ljepote “Miss mature BiH 2018” na kojem se prijavilo oko 40 djevojaka iz cijele BiH, dok se kroz selekciju na modnoj pisti prošetalo njih 12 finalistica.

Finalni izbor je održan u sklopu Međunarodnog sajma turizma i ekologije u Lukavcu “LIST 2018” u petak (04.05.2018.)u velikoj sali JU Centar za kulturu Lukavac.

Pored Općine Lukavac, općinskog načelnika Edina Delića, izbor su podržali i drugi sponzori iz Lukavca i okruženja, a titulu najljepše ponijela je Mimi Bejtić iz Gračanice.

prva Pratilja Lejla Aganović iz Lukavca

druga pratilja Dženana Burgić, također iz Lukavca

Program je uživo prenosila je lokalna RTV Lukavac, a signal programa je emitovan na displeju u sklopu sajma. Ispred organizatora, modne agencije Fashion Company direktor Fikret Mujkić je proglasio pobjednice, a zatim su najljepšim djevojkama uručene nagrade. Za pobjednicu ljetovanje u Neumu u trajanju od osam dana, dok su  pratilje osvojile ljetovanje u Ulcinju u Crnoj Gori također u trajanju od osam dana.

Uz ove vrijedne nagrade pobjednicama su uručene lente kao i profesionalni ugovori o angažmanu u ovoj agenciji. Izbor je uljepšao posljednje školske dane za maturantice,a mnogima je ovo jedno novo i lijepo iskustvo donijelo nova prijateljstva.

Iz menadžmenta Fashion.Company najavljuju da će ovaj izbor postati tradicionalan, i da očekuju za sljedeću godinu mnogo više učesnica u ovom izboru ljepote i mladosti.

Komentari