Svečanim defileom vozila, uz zvuke sirena jučer je u Lukavcu obilježen Dan vozača i automehaničara kojim se njeguje tradicija prijevoza putnika.

Defile vozila je počeo od Auto baze firme “Road”, potom glavnim ulicama Lukavca, do Hotela Lukavac gdje je uprilečeno druženje vozača i bivših uposlenika firme Lukavactrans nazad, a potom nazad u bazu firme “Road”.

Inače, vozači i automehaničari širom svijeta 15. januar obilježavaju kao svoj dan. Po kiši, magli, snijegu, poledici ili žegi, usijanom asfaltu, upeklom suncu, danju, ali i noću i praznicima, kad ih njihovi najmiliji najviše žele i kad svi drugi odmaraju, oni plove asfaltnim prostranstvima, nemaju pravo na nepoznavanje puta, jezika, kulture i običaja.

Tradicija obilježavanja Dana vozača i automehaničara u poslijeratnom periodu sačuvana je tek u nekoliko bh. gradova među kojima je i Lukavac.

Povodom 15. januara – Dana vozača i automehaničara svojim sugrađanima profesionalnim vozačima, automehaničarima, prijevoznicima, taksistima, te svim drugim vozačima, Lukavacki.ba upućuje srdačne čestitke sa željom da ih u životu prati zdravlje, sreća i uspjeh.

Komentari