U okviru obilježavanja Dana općine Lukavac danas je u Lukavcu u sportskoj dvorani, uz pridržavanje epidemioloških mjera, upriličen događaj posvećen najmlađim đacima – prvačićima sa naše općine – „Dan prvačića“.

 

Zabavi je prethodio defile prvačića od šetališta u ulici Branilaca Bosne do sportske dvorane.

Uz zabavu, veselje, edukativne radionice i dječiji osmijeh danas je stavljena tačka na manifestaciju koja je tokom cijelog mjeseca septembra obilovala aktivnostima kulturnog, edukativnog, zabavnog, sportskog i drugog sadržaja među kojima su mnoge bile posvećene mladima i djeci – predstave, edukacije, koncerti, zabave i drugo.

U ime Općine Lukavac, Općinskog vijeća Lukavac i Općinskog načelnika dr.sc. Edina Delića prisutnima se obratio Predsjedavajući Općinskog vijeća Lukavac gosp. Suad Salibašić koji je ovom prilikom prisutnim učenicima, roditeljima i učiteljima uputio riječi dobrodošlice, te je prvačićima poželio sretan polazak u školu i puno uspjeha u školovanju.

Prilikom organizacije manifestacije obilježavanja Dana općine Lukavac nastojala se pružiti prilika svim građanima općine Lukavac da uživaju u raznolikim sadržajima kako bismo zajedno obilježili 18. septembar – Dan općine Lukavac.

Komentari