U sali Doma kulture u Lukavac Mjestu, u srijedu (28.02.2018.) održana je Svečana akademija povodom 1. marta, Dana nezavisnosti BiH u kojoj su učešće uzeli i članovi folklorne sekcije KUD-a “Rudar” Lukavac.

Prema riječima direktora OŠ Lukavac Mjesta koja je organizator akademije, cilj pokazati značaj obilježavanja 1. marta.

-Ono što želim naglasiti da je to stvarno jedan čin koji doprinosi razvoju patriotizma, ne samo naših đaka nego i građanstva uopšte, jer to je jedan od najvećih praznika naše domovine. Ja mislim da će ovim programom koji predstoji naši đaci pokazati koliko im je stalo do obilježavanja tako značajnog datuma, izjavio je direktor OŠ Lukavac Mjesto, Elmir Osmanović koji je dodao da ova škola ima dobru saradnju sa KUD Rudar.

-Inače, ono što želim istaći da danas obilježavamo Dan nezavisnosti BiH i sa KUD “Rudar” sa kojima imamo plodonosnu saradnju i oni će sa svojom jednom igrom učestvovati u današnjem programu. Program se otvara kompozicijom “Da te volim duša zna, draga moja BiH, rekao Elmir Osmanović, ujedno uputivši čestitke u povodu nastupajućeg praznika.

Nakon jednosatnog programa  u sali Doma kulture, upriličeno je   polaganje cvijeća na spomen obilježju u Lukavac Mjestu.

Komentari