Proteklih dana pokrenuta je tema o putnoj komunikaciji u MZ Jaruške, naime mještani MZ Jaruške objavili su na popularnoj društvenoj mreži Facebook fotografije puta koji nije u sjajnom stanju. Nezadovoljni putnom komunacijom tražili su od načelnika općine Lukavac da se izjasni o ovome problemu.

 

Edin Delić načelnik općine Lukavac oglasio je se povodom ove situacije na svojoj zvaničnoj stranici, te u nastavku teksta prenosimo njegovu izjavu u potpunosti.

“Ovih dana ponovo se aktuelizira problematika katastrofalne putne komunikacije u MZ Jaruške, sasvim opravdano i očekivano. Općina Lukavac je svjesna ovog problema i na njemu radi vec duže vrijeme, ali moramo biti svjesni da zbog zakonskih procedura, rješenja znaju kasniti i ne stići u najadekvatniji čas.

Upravo problem tenderske procedure se pojavio u slučaju MZ Jaruške jer je 12.06. objavljen tender za sanaciju puta prema Jaruškama i ni jedan ponuđač nije dostavio kvalifikovanu ponudu, odnosno potpunu dokumentaciju, te je Općina Lukavac morala poništiti tender. Nakon isteka zakonskih rokova Općina Lukavac je ponovo 6. augusta 2020. godine objavila tender za saniranje loših dijelova putne komukacije prema Jaruškama. Vrijednost sanacije puteva prema Jaruškama košta cca. 50.000,00 KM.

Očekujemo da se tender završi sa izborom ponuđača koji će kvalitetno i adekvatno sanirati putnu komunikaciju prema Jaruškama.

Jaruščani zaslužuju pristojan put kao i bilo koji drugi stanovnik u Lukavca i to će Općina Lukavac omogućiti. Nadamo se bez žalbi na tender što bi ubrzalo postupak i vjerovatno polovinom oktobra bi bilo moguće realizovati tender odnosno izvršiti sanaciju dijela puta prema Jaruškama.”

Komentari