Danas je u Gnojnici u prostorijama Doma penzionera otvoren Memorijalni šahovski turnir “Mirhat Kurahović” Gnojnica 2017. u organizaciji ŠK Mladost Imel Gnojnica koji je okupio 24 takmičara.

Mirhat Kurahović je zasluženi šahovsko-sportski radnik i dugogodišnji predsjednik kluba koji je prije par godina preminuo za šahovskom tablom.

Pored obilježavanja memorijalnog turnira, ovom prigodom mi obilježavamo 22. godišnjicu našeg šahovskog kluba kao i 21. godišnjicu od učešća kluba u 1. ligi BiH. Mi smo ’96. godine bili kantonalni prvaci, kada smo se plasirali u 1. ligu i među 18 ekipa, osvojili smo deveto mjesto – govori Kasim Sofić, predsjednik ŠK Mladost Imel Gnojnica.

Memorijalni šahovski turnir “Mirhat Kurahović” Gnojnica 2017. uvertira je za formiranje šahovske sekcije koju će pohađati učenici OŠ Gnojnica i druga zaintersovana djeca kako bi što prije iznjedrili šahiste koji bi izašli na bh. šahovsku scenu.

ŠK Mladost Imel Gnojnica proteklih godina uspio je stvoriti izvanredne uslove za rad za što je najviše zaslužna saradnja sa Vijećem mjesne zajednice, udruženjem penzionera te generalni pokrovitelj kluba, firma d.o.o Imel koja prati i pomaže ŠK Mladost od 2000. godine.

Inače, Memorijalni šahovski turnir “Mirhat Kurahović” podržali su Rudnik Kreka Tuzla, Rudnik lignita PK Šikulje, općina Lukavac i lokalna medijska kuća RTV Lukavac.

Komentari