S ciljem zaustavljanja širenja dezinformacija putem pojedinih medija, koji našoj kompaniji Global Ispat Koksnoj Industriji d.o.o. Lukavac (GIKIL) uporno nanose nesagledivu štetu, u nastavku slijedi informacija za javnost: 

Tokom izvođenja radova na konekciji rezervoara R27 i R28 došlo je do manjeg oslobađanja pritiska na krovu rezervoara R28, prilikom čega su dva radnika lakše povrijeđena.

“Radnici koji su izvodili radove, iz vlastite predostrožnosti, skočili su sa skele sa koje su se radovi izvodili, te su tom prilikom zadobili lakše tjelesne povrede. Po sigurnosnoj proceduri, radnici su odmah pregledani od GIKIL-ovog medicinskog osoblja, te prevezeni u Hitnu pomoć Doma zdravlja Lukavac, gdje im je pomenuto zdravstveno stanje i konstatovano. Nakon pregleda, oba radnika su vraćena na posao”, kazao je Asmir Burgić, direktor fabrike Remont.

Prilikom pomenutog događaja nije došlo do nikakvog okolinskog akcidenta, a o događaju su, po ustaljenoj proceduri, obaviještene i sve nadležne institucije.

Global Ispat Koksna Industrija d.o.o. Lukavac 

Komentari