U organizaciji Asocijacije Mladih Devetak održano je „Bajramsko veče“ drugi dan Bajrama (16.06.) od 19h u Domu kulture Devetak uz bogat kulturno – zabavni i muzički program. Prvobitno je manifestacija trebala da se održi na Sportskom poligonu u Devetaku, ali zbog loših vremenskih uslova održana je u Domu kulture.

Piše Dino Kovačević

„Nažalost zbog lošeg vremena, manifestaciju smo morali prebaciti u naš Dom kulture. Svi smo svjesni da naš dom nije u najboljem stanju, ali iskoristili smo to što smo imali i na najbolji način obilježili Ramazanski bajram. Iskreno se nadamo da će aktuelna vlast prepoznati taj problem, i riješiti te izgraditi ili obnoviti prostorije Doma kulture. „ kaže nam Dino Kovačević, predsjednik AMD-a .

U kulturno- zabavnom programu nastupila su tri kulturno – umjetnička društva i to iz Bikodža, Prokosovića i Devetaka, kao i ilahije i recitacije mladih iz Džemata Devetak.
Nakon toga, održano je narodno veselje uz muziku uživo, a sve prisutne zabavljao je Bobo Korg.

„Ponosni smo na organizaciju, i što smo u kratkom vremenskom periodu mnogo toga učinili. Mi nastavljamo i dalje da radimo, ali još brže i efikasnije. Jako nam je drago što smo, ako ništa, vratili stari sjaj našeg Devetaka, te na neki način ponovo otvorili dešavanja u Domu kulture. Hvala svim gostima, mještanima, simpatizerima i prijateljima, i ne zaboravite „Mladi mogu sve“ „ završava Kovačević.

U toku večeri podijeljenje su i zahvalnice za sponzore te sve one koji su na neki način pomogli. Vatromet će pričekati bolje dane i to za Kurbanski bajram.

Komentari