U okviru „Drugih lukavačkih ljetnih dana kulture 2019.“ u  četvrtak 08. avgusta i petak 09. avgusta lukavačkoj publici će se predstaviti Dragan Marinković Maca i Saša Pantić. Prvi će na scenu Saša Pantić u četvrtak od 20:30 sati, sa predstavom Kad voljim, voljim.

Komad “Kad voljim, voljim” na sarkastičan način, uz dosta britkog humora predstavlja mentalitet naroda sa prostora bivše Jugoslavije. “Kad voljim voljim” je ljubavna komedija, ali ta emocija u predstavi nije rezervisana samo za drage osobe.  Ovom glumcu je cilj da nasmije ljude jer je smijeha posljednjih godina sve manje.

Saša Pantić rođen je u Prištini 1967. godine. Javnosti je poznat kao glumac i autor Kursadžija, scenarista, glumac i producent serije „Kad na vrbi rodi grožđe“, „Policijska stanica“, „Selo gori“ i više od 15 predstava za decu. Nagrađen je na danima JPT za najbolju humorističku emisiju. Predstava će biti odigrana u okviru manifestacije „Drugi lukavački ljetni dani kulture 2019.“, a cijena ulaznica je 3 KM.

U petak 09. avgusta od 20:30 sati, takodje na sceni Centra za kulturu Lukavac, biće izvedena predstava Sunce tuđeg neba, Dragana Marinkovića Mace. Marinković tumači lik „višenacionalnog i multikulturalnog“,  junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koje idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa. Kontinuirano uspoređuje svoj novi dom sa  onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke obojene zdravim humorom.

Riječ je o tragikomediji koja opisuje duh vremena koji je iza nas, ali nas i dalje pogađa na razini posljedica prošlosti. Ovaj satirični komad obuhvata različita mjesta, vrijeme i uspon civilizacije s kraja dvadesetog stoljeća gde se provlači još uvijek aktualno pitanje ‘Otići ili ostati’.

Cijela radnja odvija na terminalu zračne luke, od kuda se sa svojim kovčegom glavni junak, nakon dugo razmišljanja vraća svome domu sa mislima.„Ako imate jednu osobu pored sebe do koje vam je stalo, razmislite ‘Ići ili ostati’,  zato ja ne idem“.

Cijena karte za ovu predstavu je 7 KM, a karte za obje predstave mogu se nabaviti u prostorijama Centra za kulturu Lukavac.

Komentari