Na mjesnom groblju u Bistarcu danas je svetom misom, koju je predvodio velečasni Andrija Župarić, i u prisustvu velikog broja vjernika, obilježen Dušni dan ili Spomen svih vjernih mrtvih.

Katolički je to blagdan koji se obilježava 2. novembra uz koji je običaj, kao i za blagdan Svih svetih, obilazak grobalja i paljenje svijeća za pokojne.

-Nekako se u narodu uvriježilo to da vjernici i na Svi svete obilaze grobove svojih pokojnika i nekako smo u toj žalosti. Međutim, jučerašnji dan je bio nešto posebno. Danas katolici obilježavaju Dušni dan, Spomen svih vjernih mrtvih, te se na jedan poseban način prisjećamo naših pokojnika i ovdje smo danas, u Bistarcu, slavili svetu misu za njihove duše. Vjerujemo da će ove naše molitve pomoći našim pokojnima, njihovim dušama, a mi se za njih možemo jedino moliti dragog Boga. To je sve što nam ostaje, te da u našim sjećanjima ostanu lijepe uspomene na njih i ono što su dobro učini za vrijeme ovozemaljskog života, kazao je velečasni Župarić.

Nakon svete mise, paljenja svijeća i polaganja vijenaca na groblju u Bistarcu, obilježavanje Dušnog dana nastavljeno je i u Brgulama gdje je također održana sveta misa.

Komentari