U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Puračić u Lukavcu u subotu je u Bikodžama na stadionu NK Sloga Bikodže održano takmičenje u fudbalu  za polaznike mektebske nastave. Na takmičenju su učešće uzele 21 ekipe, odnosno 240 polaznika mekteba sa područja medžila IZ-e Puračić u Lukavcu.

Turnir je otvorio predsjednik IO medžlisa IZ-e Puračić u Lukavcu Šemsudin Smajlović koji je takmičarima poželio lijepo druženje i sportsku sreću.

-Ovo je 13 po redu takmičenje u malom fudbalu polaznika mektebske nastave Medžlisa IZ Puračić u Lukavcu.  Mi smo danas posebno raspoloženi i ovom prilikom želimo istaći da pored duhovne komponente, spremni smo našoj djeci ponuditi i ovaj segment, dakle fizičkog napretka i takmičenja u fudbalu. Danas smo će se ovdje takmičiti u malom fudbalu, ali imat ćemo i trčanje polaznika mekteba na stotinu metara, kazao je za Lukavački.ba Zijad-ef. Vehabović, glavnim imam Medžlisa IZ Puračić u Lukavcu.

Domaćin takmičenja u Bikodžama, Himzo-ef. Užičanin zahvalio se na pruženoj prilici da njegov džemat bude domaćin takmičenja.

-Čast mi je i veliko zadovoljstvo što sam danas domaćin ovog sportskog takmičenja. Zahvalio bi se kolegama imamima koji su upriličili tu čast da mi budemo domaćini ovog turnira u malom nogometu. Također, zahvalio bi se i predstavnicima FK Sloga koji su dali na korištenje stadion i sve ostalo što je potrebno, rekao je Himzo-ef. Užičanin, imam džemata u Bikodžama.

Cilj ovakvih dječijih susreta jeste međusobno prijateljsko druženje i upoznavanje, a tu je svakako i onaj drugi, takmičarski dio tako da su ove godine do tog cilja zaslužno stigle četiri ekipe:

1. mjesto mekteb Lukavac-Grad
2. mjesto mekteb Prokosovići
3. mjesto mekteb Poljice-Ugar
4. mjesto mekteb Gnojnica

Fudbalska ekipa džemata Lukavac-Grad, predstavljat će ekipu Medžlisa IZ-e Puračić na mektebskom takmičenju na nivou Muftiluka tuzlanskog.

U atletskoj disciplini, trčanje 100 m rezultati su sljedeći:

1. mjesto Danis Kukuruzović, Prokosovići
2. mjesto Kenan Tufekčić, Babice
3. mjesto Ahmed Halilagić, Bokavići

Najboljim ekipama dodijeljene su diplome i pehari, a svim ekipama zahvalnice.

Komentari