na stadionu Tušanj održana prozivka tuzlanske Slobode, a uz izuzetno motivirajući govor i rečenicom “Svijet voli pobjednike” šef stručnog štaba Zlatan Nalić završio je prozivku igrača i započeo pripreme za proljetni dio sezone.

Na raspolaganju za prvi trening imao je 25 igrača, a nedostajali su još Perica Ivetić, Aleksandar Ignjatović, Tony Livančić i Antonio Vidović koji su zbog prehlade propustili današnji trening. Treningu je danas prisustvovao i Edin Salkić koji je bio na posudbi u Bratstvu iz Gračanice.

Na prozivci se nisu pojavali Nikola Vasiljević koji je danas dobio slobodne papire i mogućnost da pronađe novi angažman.

“Nikola je izuzetno korektan momak s kojim smo imali lijepu saradnju. Želimo mu mnogo sreće u nastavku njegove karijere”, kazao je za zvaničnu stranicu našeg kluba, Zlatan Nalić.

Adnan Mujkić i Dino Čizmić će otići na posudbu u klubove u kojim će imati značajniju minutažu. Muharem Ćivić je jedan od onih koji nije prisustvovao današnjoj prozivci. Njegova sudbina još nije poznata, a detaljnije o njegovom statusu će se znati u narednim danima. Na adresu kluba nije stigla niti jedna ponuda za njegov eventualni angažman, a ni sam fudbaler se nije obratio Upravi sa zahtjevom o raskidu saradnje.

Prvi trening je odrađen danas na stadionu Tušanj, a tu će nasi fudbaleri trenirati i u narednim danima.

U video prilogu pogledajte izjave šefa struke Zlatana Nalića i kapitena Perice Ivetića.

Komentari