Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH učestvuje na 15. po redu Lukavačkom sajmu turizma i ekologije LIST, koji se od 11. do 13. maja/svibnja 2017. godine održavao u Lukavcu.

Na dan otvaranja 15. Lukavačkog sajma turizma upriličeno je svečano otvaranje promotivnog štanda Republike Turske te prigodno druženje sa predstavnicima medija i posjetiteljima Sajma.

Otvorenju štanda prisustvovao je ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH Soner Şahin.

“Redovno učestvujemo na Lukavačkom sajmu turizma i ekologije s ciljem da poboljšamo saradnju između dvije države na polju turizma.   Vjerujemo da će se i u ovoj godini nastaviti pozitivni trendovi kada su u pitanju posjete bosanskohercegovačkih građana Turskoj, ali i turskih turista Bosni i Hercegovini. Turska i BiH su prijateljske zemlje, a turizam, upoznavanje sa običajima, tradicijom i kulturom naših naroda  pomaže da se još više zbližimo i bolje upoznamo”, rekao je Soner Şahin, ataše za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH.

Uredu savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u BiH dodijeljeno je i posebno  priznanje Zlatni list, za dugogodišnju uspješnu saradnju, kojeg su atašeu  Soneru Şahinu uručili Edin Delić, načelnik Općine Lukavac i Izet Nuhanović, direktor Lukavačkog sajma turizma i ekologije.

Na promotivnom štandu Turske, posjetiteljima je predstavljena bogata turistička ponuda ove zemlje, koja se ogleda kroz širok spektar mogućnosti. Posjetiocima štanda na raspolaganju je i promotivni materijal koji prikazuje prirodne ljepote i historijsko naslijeđe koje Tursku čine jednom od najatraktivnijih turističkih destinacija u svijetu.

Akta.ba

Komentari