Adnan Tufekčić već gotovo dvije godine uspješno nosi dres Gračanice. Ovaj 28-godišnji rukometaš promijenio je nekoliko klubova, od rodnog Lukavca preko Konjuha iz Živinica, jakih turskih ekipa Ankara Ozela i Zarnaš Erkera, Vogošće, ali mu je Gračanica, kako sada stvari stoje, najbolje „legla“.

Tufekčić je duša ekipe, kako kaže trener Gračanice Damir Doborac, sportista od glave do pete, potpuno predan timu, sportu…

– Adnan je jedan od najkorisnijih, ako ne i najkorisniji rukometaš u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Žrtvuje se na treningu, izgara na utakmici – kaže Doborac.

Inače, porodica Tufekčić je sportska u pravom smislu riječi. Dok je Adnan igrao rukomet, njegova supruga Ivana igrala je nogomet u Lukavcu i Tuzli. Iz njihove ljubavi se prije dvije i po godine rodio sin Adian, koji u krilu majke gleda svaku utakmicu Gračanice na domaćem terenu.

Mali Adi je zavolio rukomet, zavolio je atmosferu pune gračaničke dvorane „Luke“. Iako zna da mu otac igra u ovoj ekipi, on najviše navija za golmana Gračanice i reprezentacije BiH Admira Ahmetaševića.

– Poslije svake utakmice u Gračanici, ja moram sina Adija unijeti u teren da se fotografira s golmanom Adijem. Hoće li sin poći mojim stopama, ne znam, ali znam da ću ga uputiti u sport – kaže Tufekčić.

Izvor: Avaz.ba

Komentari