U nedjelju 09. aprila 2017. godine u sportskoj dvorani “Amel Bečković” u Vogošći, održano je seniorsko državno prvenstvo u karateu. Na prvenstvu je nastupilo 109 takmičara iz 33 karate kluba.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, u pratnji trenera Željka Zombre nastupio je sa četiri takmičara koji su na ovom prvenstvu postigli izvanredan uspjeh. Osvojili su tri medalje, od čega jednu zlatnu i dvije bronzane, te se u generalnom plasmanu klubova plasirali na visoko peto mjesto, što je najbolji plasman kada su u pitanju klubovi sa Tuzlanskog kantona.

Zlatnom medaljom i titulom prvaka Bosne i Hercegovine okitio se
standardni reprezentativac BiH Đozić Mensur, kojem je ovo treća uzastopna titula prvaka BiH u seniorskoj konkurenciji! Nakon osvajanja titule prvaka BiH 2015. i 2016. godine u kategoriji borbe seniori -67 KG, da uspjeh bude veći, Đozić je ove godine titulu osvojio u većoj  kategoriji seniori -75 KG.

Đozić je do titule prvaka došao ubjedljivim pobjedama, u prvom kolu nad Dizdarević Adijem (Kk Novi Grad Sarajevo) rezultatom 10:4, a u drugom kolu je bio bolji od TarikaCazinkića (kk Bihać) sa 2:0, u trećem kolu ujedno i polufinalu Mensur je slavio nad Marinom Brkicem (kk Neretva Mostar) sa 6:2. U finalnom meču do zlata je došao pobjedom nad Veselkom Brkićem (Neretva Mostar) rezultatom 7:3.

Bronzu je osvojio Denis Kurtić u kategoriji kate seniori koji je
zabilježio tri pobjede i jedan poraz. U istoj kategoriji peti je bio
Damir Bačić koji je na zalost poražen u meču za treće mjesto.
Drugu bronzanu medalju osvojio je seniorski ORKKA kata tim u sastavu Denis Kurtić, Damir Bačić i Emir Ćosićkić.

Klub borilačkih sportova “ORKKA” Lukavac, ovm rezultatima još jednom je potvrdio epitet jednog od najboljih karate klubova u Bosni i Hercegovini.

Komentari