U nedjelju (13.11.2016. godine) u Tuzli je održano je državno prvenstvo za kadete, juniore i U-21 gdje se okupilo preko 100 klubova sa oko 600 takmičara iz čitave Bosne i Hercegovine.

Na ovom historijskom takmičenju, na kojem su po prvi puta nastupili svi klubovi iz Bosne i Hercegovine, učešće su uzeli i takmičari KK “Sensei” Turija Lukavac koji su osvojili tri bronzane medalje.

Medalje su osvojili Amila Kovačević u borbama U-21 do 50kg, Emina Muranović u borbama u-21 -55kg, te ženska ekipa u borbama U-21 (Alma Frkić, Emina Muranović, Lejla Mešanović i Amila Kovačević).

Iako praćeni pehovima, nakon povrede Omić Nisada koji je nakon toga prebačen na UKC Tuzla što je djelimično poremetilo ostale takmičare koji su ostali i bez podrške trenera, uz loše suđenje na pojedinim borilištima,  u klubu su zadovoljni ostvarenim rezultatima. 

Na ovom takmičenju nastupili su još kadeti Vildana Hercegovac, Muhidin Mejrić, Muhiba Mejrić, juniori; Dženana Šiljegović, Amila Softić i Nisad Omić. Osvajači medalja u pojedinačnim kategorijama Amila Kovačević i Emina Muranović su na ovaj način izborili nastup za reprezentaciju BiH i učešće na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu 9. – 11.decembra 2016.

Komentari