Posljednja i najteža odluka bračnih parova svakako je razvod braka, a na koji se odlučuje sve veći broj supružnika u cijeloj Bosni i Hercegovini, piše Tuzlanski.ba

Kako navodi praksa kao najčešći razlog za razvod su preljuba, poroci i ekonomske neprilike, a svi oni koji se odluče za rastavu moraju biti spremni za izdvajanje i značajnih finansijskih sredstava.

Prema posljednjim podacima prosječno trajanje braka kod parova koji se razvode je 11,3 godina u FBiH, a u RS-u 13,5 godina. Kako u cijeloj BiH tako i na području Tuzle evidentiran je porast razvoda, a u prilog tome govori statistika i praksa.

Prema riječima advokata Damira Alića razvodi brakova imaju trend porasta jer prema iskustvu iz njegove prakse razvodi brakova nikada nisu bili učestaliji nego što je to slučaj u posljednje vrijeme.

‘Ono što je zanimljivo jeste činjenica da se ne razvode samo mladi već i oni stariji. Primjerice, imao sam slučaj u praksi gdje je došlo do razvoda braka u kojem je muškarac imao 89 godina, a njegova supruga 84 godine.

Njih su praunuci doveli da se razvedu. Razlog je bio što je on umislio sebi da ga supruga koja je imala tri moždana udara i infarkt vara sa poštarom. Kako se ne bi dogodila tragedija unuci su ih doveli da se razvedu, prodali su stan i kupili im po jedan manji.

Sadržaj je preuzet sa Tuzlanski.ba, a kompletan tekst možete pročitat klikom ovdje!

Komentari