Članice kulturno umjetničkog društva “Puračić” uzele su učešće na tradicionalnoj 15. Tarevačkoj ćetenijadi u Tarevcima kod Modriče. Tarevčani su inače daleko poznati po pravljenju ćetenije i evo 15 godina organizuju Ćetenijadu u svom mjestu gdje se okuplja veliki broj ekipa iz cijele BiH.

To svojevrsno narodno veselje uz muziku, igru i tople napitke koje je godinama razlog i motiv okupljanja mladih u zimskom periodu, uz koji su se družili i veselili, a ujedno čuvali tradiciju od zaborava.

Tarevačka ćetenijada je postala vrlo zanimljiv regionalni događaj takmičarskog karaktera, a ove godine učešće je uzelo 20 ekipa iz gradova Bosne i Hercegovine.

U žestokoj konkurenciji članice KUD “Puračić”, iako prvi puta učestvuju u ćetenijadi, osvojile su zavidno treće mjesto.

Domaćini su se potrudili da odličnom organizacijom stvore prelijep ugođaj da se učesnici i brojni posjetioci lijepo zabave i na kraju zaslade ćetenijom. Ovom prilikom su domaćini pripremali i veliku ćeteniju od 10 kg koja je takođe podijeljena posjetiocima i gostima.

Inače, Kulturno-umjetničko društvo “Puračić”  nastavlja aktivnosti u 2018. godine, a naredna je u  povodu 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine organizuje svečani koncert pod nazivom “Domovino u srcu Te nosimo”. 
Koncert će se održati u četvrtak 01. marta 2018. godine u Domu kulture u Puračiću sa početkom u 17 sati, a ulaz za sve posjetioce je besplatan.

Komentari