Foto: RTV Lukavac

Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela je inicijativu za smjenu predsjednika Općinskog vijeća u Lukavcu Mehmeda Suljića koji je široj javnosti postao poznat po nedemokratskom vođenju sjednica.

 

Na sjednici Općinskog vijeća u Lukavcu koja je održana 27. maja 2020. godine, došlo je do žustre rasprave između predsjednika ovog tijela Mehmeda Suljića i načelnika općine Edina Delića. Suljić svojevoljno Deliću nije dozvolio da ostvari pravo na repliku, između ostalog, poručivši mu da je on šef.

Snimak dijelova sjednice veoma brzo je završio na društvenim mrežama, a Suljić je postao hit na internetu.

Zbog klasičnog primjera nedemokratskog ponašanja, ali i kršenja poslovnika o radu, zatražena je smjena Suljića s pozicije predsjednika Općinskog vijeća u Lukavcu, a njegovu smjenu je zatražio Klub vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Lukavac.

Iz SDP-a smatraju da je spomenuti način komuniciranja između Suljića i Delića neprimjeren, zbog čega su uputili prijedlog za smjenu predsjednika Općinskog vijeća.

z SDP-a su u svojoj inicijativi za smjenu Suljića naveli da dešavanja od 27. maja 2020. godine, koja su pratila 36. sjednicu Općinskog vijeća, predstavljaju kulminaciju političke farse u Lukavcu, koja traje skoro četiri godine, a na što su kao jedina opoziciona partija u vijeću već duže vrijeme ukazivali.

“Pored navedenog, svjedoci smo da ponašanje i potezi pojedinaca na sjednicama ne doprinose relaksaciji odnosa te na taj način vrše opstrukciju rada vijeća koje u interesu građana treba da donese što kvalitetnije odluke. Klub vijećnika SDP-a u Općinskom vijeću Lukavac smatra da je svim dosadašnjim dešavanjima, a posebno posljednjim, nanesena šteta općini Lukavac i njenim građanima te zbog toga pokrećemo inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Općinskog vijeća, koju smo najavili na posljednjoj sjednici”, piše u inicijativi.

Predsjednik vijeća u Lukavcu postao viralni hit, ne dozvoljava replike: “Kakvi građani, ja sam šef!” (VIDEO)

Komentari